Gå med i partisanerna!

KOMMER SNART TILL KICKSTARTER !
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Postani partizan (Gå med i partisanerna) är ett brädspel om andra världskriget med en historisk bakgrund där spelare spelar som slovenska partisaner för att befria sitt land.

Kasta tärningarna för att vinna strider mot de onda axelmakterna, svara på frågesportfrågor om andra världskriget och utför andra uppgifter, som att sjunga, rita eller till och med förbereda mat för dina kamrater – allt för att vinna befrielseskriget!

Varje spelare börjar med en uppsättning:
en partisansk spelpjäs
ett vitt vakttorn
ett färgat vakttorn (rött, orange, blått eller grönt)

Spelare startar spelet genom att placera sina partisanska figurer på spelplanen som representerar Slovenien ockuperat av Axis ockupationsstyrkor: spelare kan välja mellan 130 städer och byar.
Sedan sätter de det vita vakttornet var som helst på kartan också och drar sitt första uppdragskort från högen 1941 från högkvarteret.

Uppdragskortet berättar var de ska placera det färgade vakttornet
och vad är uppdraget de måste slutföra.

Tidsutveckling i spelet: spelare börjar 1941 och avslutar spelet 1945 – därav fem travar med uppdragskort: en per år (150 uppdrag).

Om den anfallande spelaren misslyckas med att slutföra sitt uppdrag måste de vänta på nästa sväng och sedan försöka igen. Om de vinner får de ett kort från Partisanskolan.

Partisanskolan är en samling kort med frågesportfrågor på andra världskriget – som ger extra poäng.

När spelarna har slutfört sina order från högkvarteret (HQ) börjar de avancera mot det vita vakttornet för att fånga det (med en speciell tärning).
När spelaren når det vita vakttornet drar han ett specialuppdragskort från högen.

Dessa kort inkluderar uppdrag som: Befria fångarna, spräng bron, evakuera de sårade, förstör fiendens flygfält … och många fler.

När båda skyddstornen (vita och färgade) elimineras, går spelaren vidare till nästa år. Återigen måste de placera ett vitt vakttorn någonstans på kartan och rita ett kort från högen 1942 som avslöjar deras nya uppdrag och var de ska placera det färgade vakttornet.

Den spelare som samlar flest poäng från partisanskolan och från specialuppdrag förklaras som vinnare.
Under andra världskriget lyckades många modiga människor från olika nationaliteter gå med i partisanska styrkor i Jugoslavien. Här är några av dem:

Och ja, du kan också tilldelas en speciell medalj för tapperhet!